Jezikovni tečaji za podjetja

Jezikovni tečaji za podjetja

Danes je v stroko usmerjeno znanje tujega jezika odločilno za učinkovito nastopanje na tujih trgih in za uspeh podjetja. V te namene izvaja Euro-lingua specializirane tečaje, ki so prilagojeni specifičnim potrebam podjetij in njihovim zaposlenim. Predstavljamo vam izvedbo izobraževanja na primeru podjetja Ledinek d.o.o.

1. Kako poteka program za podjetja?

Izvedba poteka ONLINE (ONE-ON-ONE ali v skupinah) s pomočjo gradiva, ki vam ga sestavimo po meri in glede na potrebe delovnih nalog zaposlenih. ONLINE-izobraževanje se je izkazalo za odlično sredstvo posredovanja znanja posameznikom s polnimi urniki, ki delajo na terenu ali od doma. Tečaji so udeležencem dostopni preko spleta kjer koli in kadar koli. Poleg tega se srečanja snemajo in so na zasebni povezavi dostopna udeležencem še 4 mesece po zaključenem tečaju. Tako je vsakemu posamezniku omogočeno, da usvoji in nadoknadi zamujeno učno snov.

2. Komu je izobraževanje namenjeno?

Naj gre za prodajni oddelek, serviserje ali monterje na terenu ali pa za vzpostavljanje kontaktov s potencialnimi tujimi strankami: prisluhnemo vam in vašim zaposlenim ter na podlagi konkretnih potreb in vaših želja zasnujemo INDIVIDUALNO GRADIVO na ustrezni stopnji z uporabnimi strukturami in besediščem za izvajanje dnevnih nalog in zadolžitev. To gradivo prejmete v fizični in spletni obliki in predstavlja, koristen pripomoček tudi po zaključenem tečaju.

Modularno zasnovane programe vodijo izkušeni profesorji nemškega jezika in naravni govorci.

 

2. Primer iz prakse

Podjetje Ledinek d.o.o. je iz družinske obrti zraslo v proizvajalca edinstvenih lesno-obdelovalnih strojev in linij. Danes je s svojimi inovativnimi in vzdržljivimi izdelki prisotno na vseh kontinentih globalnega trga.

Pri Eurolingui se je doslej izobraževalo že okoli 180 zaposlenih podjetja Ledinek in vsako leto se njihovo znanje jezika nadgrajuje. Udeleženci so uvrščeni v majhne skupine na podlagi svojih delovnih nalog oz. področij dela v podjetju in glede na predznanje.

Za vsako skupino smo pripravili posebno gradivo z vsebinami, ki jih zaposleni potrebujejo pri svojem delu na terenu ali v pisarni. Ker veliko število zaposlenih dela na terenu, predvsem v tujini, smo se tudi terminsko prilagodili njihovi razpoložljivosti in tečaje izvajali v strnjeni obliki in jim tako omogočili čim večjo prisotnost na urah nemškega jezika.

 

3. Primer prilagojenega gradiva:

Skupina konstrukterji, monterji in serviserji na nivoju A1/A2:

Usvojili so celotno besedišče, ki ga potrebujejo za komunikacijo v podjetju, v katerem izvajajo montažna dela, kot tudi besedišče s področja varnosti in zdravja pri delu, pa tudi uporabne besedne zveze za lažje sporazumevanje v nastanitvenih objektih. Prav tako so utrdili strokovno terminologijo povezano z njihovim delovnim mestom (orodja, stroji za obdelavo lesa, lastnosti in značilnosti lesa).

Projektni vodje na nivoju B1/B2:

Pridobili so obsežno znanje o poslovnem vodenju sestankov in projektnih razgovorih. Vso potrebno besedišče za ustrezno pisno in telefonsko komunikacijo s tujimi poslovnimi partnerji ter za pripravo ponudb, obdelavo naročil ter reševanje reklamacij in pritožb.

Veseli smo pozitivnih mnenj naših naročnikov, posebej zaposlenih in vodstva podjetja Ledinek Engineering d.o.o.:

“Zaradi njihove fleksibilnosti, predvsem pa resnične želje pripraviti vsebino in obliko tečajev tujega jezika tako, da bo za naše sodelavce učenje kar najbolj učinkovito, uporabno in koristno, sodelujemo z Euro-linguo resnično dobro, predvsem pa izredno produktivno. Glede na našo dinamiko dela pridejo v poštev samo vsebinsko usmerjeni tečaji, ki kandidatom omogočajo hitro uporabo naučenega znanja v praksi, s čimer se pri udeležencih ohranja tudi visoka motiviranost za učenje.”

Polona Sernc, Ledinek Engineering

 

Članek je sestavila mag. Katarina Vedernjak, uradna izpraševalka za vse stopnje ÖSD izpitov, ki kot vodja jezikovnega centra skrbi za izvedbo, organizacijo in vsebinsko podobo jezikovnih tečajev. Prav tako je skrbnica ključnih strank in odgovorna za poslovne kupce.

Deluje predvsem na področju specializiranih jezikovnih programov, s katerimi skuša odraslim približati jezik predvsem iz praktičnega vidika.

»Učinkovito, hitro in ciljno usmerjeno usvajanje jezika je temeljna zahteva sodobnih podjetij, ki ne želijo tratiti časa z nepotrebnimi vsebinami.

Kot prikazano na primeru podjetja Ledinek Engineering tudi za vaše podjetje zasnujemo uporabne praktične vsebine in prispevamo k vaši uspešnosti z individualnimi programi, ki so sestavljeni glede na potrebe delovnih mest vaših zaposlenih. Kontaktirajte me in prepričana sem, da najdemo najbolj učinkovito rešitev za vaše podjetje.«


Svetovanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja