Jezikovni tečaji za podjetja

Jezikovni tečaji za podjetja

Danes je v stroko usmerjeno znanje tujega jezika odločilno za učinkovito nastopanje na tujih trgih in za uspeh podjetja. V te namene izvaja Euro-lingua specializirane tečaje, ki so prilagojeni specifičnim potrebam podjetij in njihovim zaposlenim. Predstavljamo vam izvedbo izobraževanja na primeru podjetja Ledinek d.o.o.

1. Kako poteka program za podjetja?

Izvedba poteka ONLINE (ONE-ON-ONE ali v skupinah) s pomočjo gradiva, ki vam ga sestavimo po meri in glede na potrebe delovnih nalog zaposlenih. ONLINE-izobraževanje se je izkazalo za odlično sredstvo posredovanja znanja posameznikom s polnimi urniki, ki delajo na terenu ali od doma. Tečaji so udeležencem dostopni preko spleta kjer koli in kadar koli. Poleg tega se srečanja snemajo in so na zasebni povezavi dostopna udeležencem še 4 mesece po zaključenem tečaju. Tako je vsakemu posamezniku omogočeno, da usvoji in nadoknadi zamujeno učno snov.

2. Komu je izobraževanje namenjeno?

Naj gre za prodajni oddelek, serviserje ali monterje na terenu ali pa za vzpostavljanje kontaktov s potencialnimi tujimi strankami: prisluhnemo vam in vašim zaposlenim ter na podlagi konkretnih potreb in vaših želja zasnujemo INDIVIDUALNO GRADIVO na ustrezni stopnji z uporabnimi strukturami in besediščem za izvajanje dnevnih nalog in zadolžitev. To gradivo prejmete v fizični in spletni obliki in predstavlja, koristen pripomoček tudi po zaključenem tečaju.

Modularno zasnovane programe vodijo izkušeni profesorji nemškega jezika in naravni govorci.

 

2. Primer iz prakse

Podjetje Ledinek d.o.o. je iz družinske obrti zraslo v proizvajalca edinstvenih lesno-obdelovalnih strojev in linij. Danes je s svojimi inovativnimi in vzdržljivimi izdelki prisotno na vseh kontinentih globalnega trga.

Pri Eurolingui se je doslej izobraževalo že okoli 180 zaposlenih podjetja Ledinek in vsako leto se njihovo znanje jezika nadgrajuje. Udeleženci so uvrščeni v majhne skupine na podlagi svojih delovnih nalog oz. področij dela v podjetju in glede na predznanje.

Za vsako skupino smo pripravili posebno gradivo z vsebinami, ki jih zaposleni potrebujejo pri svojem delu na terenu ali v pisarni. Ker veliko število zaposlenih dela na terenu, predvsem v tujini, smo se tudi terminsko prilagodili njihovi razpoložljivosti in tečaje izvajali v strnjeni obliki in jim tako omogočili čim večjo prisotnost na urah nemškega jezika.

 

3. Primer prilagojenega gradiva:

Skupina konstrukterji, monterji in serviserji na nivoju A1/A2:

Usvojili so celotno besedišče, ki ga potrebujejo za komunikacijo v podjetju, v katerem izvajajo montažna dela, kot tudi besedišče s področja varnosti in zdravja pri delu, pa tudi uporabne besedne zveze za lažje sporazumevanje v nastanitvenih objektih. Prav tako so utrdili strokovno terminologijo povezano z njihovim delovnim mestom (orodja, stroji za obdelavo lesa, lastnosti in značilnosti lesa).

Projektni vodje na nivoju B1/B2:

Pridobili so obsežno znanje o poslovnem vodenju sestankov in projektnih razgovorih. Vso potrebno besedišče za ustrezno pisno in telefonsko komunikacijo s tujimi poslovnimi partnerji ter za pripravo ponudb, obdelavo naročil ter reševanje reklamacij in pritožb.

Veseli smo pozitivnih mnenj naših naročnikov, posebej zaposlenih in vodstva podjetja Ledinek Engineering d.o.o.:

“Zaradi njihove fleksibilnosti, predvsem pa resnične želje pripraviti vsebino in obliko tečajev tujega jezika tako, da bo za naše sodelavce učenje kar najbolj učinkovito, uporabno in koristno, sodelujemo z Euro-linguo resnično dobro, predvsem pa izredno produktivno. Glede na našo dinamiko dela pridejo v poštev samo vsebinsko usmerjeni tečaji, ki kandidatom omogočajo hitro uporabo naučenega znanja v praksi, s čimer se pri udeležencih ohranja tudi visoka motiviranost za učenje.”

Polona Sernc, Ledinek Engineering

 

Članek je sestavila mag. Katarina Vedernjak, uradna izpraševalka za vse stopnje ÖSD izpitov, ki kot vodja jezikovnega centra skrbi za izvedbo, organizacijo in vsebinsko podobo jezikovnih tečajev. Prav tako je skrbnica ključnih strank in odgovorna za poslovne kupce.

Deluje predvsem na področju specializiranih jezikovnih programov, s katerimi skuša odraslim približati jezik predvsem iz praktičnega vidika.

»Učinkovito, hitro in ciljno usmerjeno usvajanje jezika je temeljna zahteva sodobnih podjetij, ki ne želijo tratiti časa z nepotrebnimi vsebinami.

Kot prikazano na primeru podjetja Ledinek Engineering tudi za vaše podjetje zasnujemo uporabne praktične vsebine in prispevamo k vaši uspešnosti z individualnimi programi, ki so sestavljeni glede na potrebe delovnih mest vaših zaposlenih. Kontaktirajte me in prepričana sem, da najdemo najbolj učinkovito rešitev za vaše podjetje.«


Svetovanje

43 misli na “Jezikovni tečaji za podjetja

 1. BryanPeeni pravi:

  Scheduling for becoming husband and wife? Before you start have you thought about devising for your engagement photos? Displaying some decent photos to incur your guest is important. It starts your course as husband and wife joined for one’s entire life.
  As an engagement photographer in Las Vegas I am very familiar with every point in township to catch some panaromic shots and catch the feelings of every occasion in time.

  How come I am a Wedding Photographer and chose to be invloved Las Vegas Photographers and career move Better believe it how marvelous it is to have a wedding|a wedding event|a wedding ceremony|a
  marriage event|a marriage ceremony|your wedding|your wedding ceremony|a wedding
  party|ceremony|a memorable wedding ceremony|an outstanding wedding event|an extraordinary
  marriage ceremony|an eventful wedding|an eventful marriage|a unique wedding party|a magnificent
  wedding view|an eye catching wedding ceremony|an eye catching marriage event|a sensational
  wedding party} in Las Vegas city.
  So by making an appointment with me they can see untold
  awe-inspiring
  dance
  halls or
  perfect locations.

  This according to the situation can be
  pictured at location.

  “Whats the reason you have the career you chose?” It’s the probing issue that propels even the most confident of us to feel un qualified. I’m all the time questioned how I made the decision to consume myself with Las Vegas wedding photgraphy. As I’ve chosen my why, have discovered that there are three primary facts that present them self above and exceeding the all of them. When you have a second take a look at my site: vogue magazine destination wedding photographers I love to build connections amoung clinets that I shoot. I always tell my potential customers before they sign up with me that hiring a wedding photographer is similar opting for a partner. You want a photographer that helps you chill, and feel comfortable in the shoot. I am excited to make people feel normal. I like building my new friends up. When the wedding is over I am very close to my couples, and love keeping in kahoots with everyone of them.

 2. rocket league car hitboxes pravi:

  Thanks a lot for sharing this with all of us you really recognise what you’re talking about!

  Bookmarked. Kindly additionally talk over with my site =).
  We could have a hyperlink exchange agreement among us

 3. https://mentor.unibuc.ro/ pravi:

  Hey I am so glad I found your blog page, I really found
  you by error, while I was browsing on Google for something else, Regardless I am here now and would
  just like to say thank you for a tremendous post and a all round thrilling blog (I
  also love the theme/design), I don’t have time to go through it
  all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be
  back to read much more, Please do keep up the awesome work.

 4. precios de posicionar pagina en google pravi:

  Greetings! Quick question that’s entirely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird
  when browsing from my iphone4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue.
  If you have any recommendations, please share.
  Cheers!

 5. postheaven.net pravi:

  Excellent beat ! I would like to apprentice at the same
  time as you amend your website, how could i subscribe for a weblog web site?
  The account aided me a acceptable deal. I were a little bit familiar of this your broadcast provided shiny
  transparent concept

 6. onkologiya_soka pravi:

  Лечение рака является комплексным процессом, который включает в себя ряд медицинских процедур, направленных на уничтожение опухолевых клеток и предотвращение их распространения. Существует множество различных методов лечения рака, включая хирургию, радиотерапию, химиотерапию, иммунотерапию и целебную программу. https://blotos.ru/news/lechenie-raka-v-germanii-metody-borby.html. Хирургия является основным методом лечения многих типов рака, и может включать в себя операцию на опухоль или ее отделение. Радиотерапия используется для уничтожения опухолевых клеток с помощью ионизирующего излучения, а химиотерапия включает в себя прием лекарств, которые уничтожают опухолевые клетки.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja