ÖSD IZPITNI CENTER

EUROLINGUA je edini verificiran izpitni center ÖSD za nemški jezik in uradni pripravljalni cente na mednarodno veljavne izpite

978

KANDIDATOV

11

LET IZKUŠENJ

Z nami do
ÖSD certifikata

 • ÖSD izpiti so mednarodno priznani certifikati in potrjujejo vaše znanje nemščine (npr. za delo v tujini, za vpis na univerze in druge izobraževalne ustanove, za uradne postopke, kot so dodelitev državljanstva, vize, dovoljenja za bivanje ipd.).
 • Vsebine so določene v Skupnem evropskem referenčnem okviru (CEFR) in so naravnane tako, da upoštevajo jezikovne različice vseh treh nemško govorečih dežel, namreč Avstrije, Nemčije in Švice.
 • Preverjajo vse 4 jezikovne spretnosti:
  • bralno in
  • slušno razumevanje, 
  • pisno in
  • ustno izražanje.

STOPNJE ÖSD IZPITOV

A1 Grundstufe Deutsch 1

Z opravljenim izpitom ÖSD Zertifikat A1 dokazujete, da ste zmožni pogovora v vsakdanjih situacijah in na temeljnem nivoju. Vsebine na tej prvi zahtevnostni stopnji ustrezajo jezikovnemu znanju, ki ga potrebujete za osnovno sporazumevanje v preprostih okoliščinah. Zmožni ste se izražati o nezapletenih temah in dejavnostih.

Prijava na izpit

A2 Grundstufe Deutsch 2

ÖSD Zertifikat A2 preverja jezikovno znanje na temeljnem nivoju druge stopnje. Dokazujete, da ste zmožni sporazumevanja v preprostih, rutinskih situacijah vsakdanjega življenja ter komunicirati o ključnih poklicnih temah. Ta mednarodni izpit preverja jezikovne kompetence za preprosto izmenjavo informacij o dobro znanih in vsakdanjih zadevah.

Prijava na izpit

B1 Zertifikat Deutsch

Ob uporabi standardnega jezika se zmorete izražati o temah s področja dela, izobraževanja, prostega časa in podobno. Spremljati znate številne radijske in televizijske oddaje o aktualnih dogodkih in temah iz poklicnega ali kulturnega življenja. Razumete vsebino pisnih sporočil in dopisov, znate se pa tudi izraziti o dogodkih, občutkih in željah. Brez posebne priprave ste zmožni sodelovati v razgovorih, govoriti v povezanih stavkih in izraziti svoje mnenje.

Prijava na izpit

B2  Mittelstufe Deutsch

ÖSD Zertifikat B2 preverja jezikovno znanje na temeljnem nivoju druge stopnje. Zmožni ste sporazumevanja v preprostih, rutinskih situacijah vsakdanjega življenja ter komunicirati o ključnih poklicnih temah. Ta mednarodni izpit preverja jezikovne kompetence za preprosto izmenjavo informacij o dobro znanih in vsakdanjih zadevah.

Prijava na izpit

C1 Oberstufe Deutsch

Če pristopite k izpitu ÖSD Zertifikat C1, ste zmožni raznovrstne zahtevnejše komunikacije v različnih okoliščinah družbenega in poklicnega življenja, pri čemer se znate izraziti tudi o bolj zapletenih dogajanjih v zasebnem in poklicnem življenju. S tem izpitom dokažete jezikovne kompetence, ki jih odlikuje visoka mera ustreznosti in primernosti izražanja v specifičnih življenjskih situacijah. Namenjen je pred vsem kandidatom, ki želijo študirati na univerzi na nemškem jezikovnem področju

Prijava na izpit

C2 Wirtschaftssprache

ÖSD Zertifikat C2 je najbolj zahteven izpit, ki preverja kompetentno uporabo jezika v različnih situacijah družbenega in poklicnega življenja, pri čemer se tudi v kompleksnih komunikacijskih zvezah pričakuje zelo visoka raven ustreznosti in primernosti izražanja. Mednarodni izpit OSD Zertifikat C2 lahko opravite modularno, torej je možno module bralno, slušno, pisno razumevanje in ustno izražanje opraviti neodvisno in ob različnih terminih.

Prijava na izpit

ZA KATERI IZPIT SE
NAJ ODLOČIM?

Vaša izbira izpita je odvisna od razloga, za kaj certifikat potrebujete.  

V tabeli preverite, katero stopnjo izpita ÖSD izpita potrebujete.

Vaše znanje pa lahko tudi preizkusite:

 • s pomočjo spletnega uvrstitvenega testa
 • ali pa na našem sedežu, kjer vam z veseljem brezplačno svetujemo
PREVERITE SVOJE ZNANJE SVETOVANJE

KAKO SE PRIPRAVIM NA MEDNARODNI IZPIT?

Organiziramo ONLINE priprave za tečajnike s predznanjem, ki ga določimo na podlagi uvrstitvenega testa PREVERI SVOJE ZNANJE. Velika prednost spletnih priprav je učenje jezika s kvalificiranim in izkušenim učiteljem, kjer koli ste. Vse, kar potrebujete, je računalnik s kamero in dostop do interneta.

Lahko pa se na izpit pripravite tudi samostojno. S pomočjo priročnikov in gradiv vseh stopenj je to odslej možno. Najdete jih lahko na spodnjem linku v spletni trgovini.

PRIPRAVE NA IZPIT GRADIVO ZA IZPIT

IZPITNI ROKI 2022

DATUM IZPITA

RAZLIČICA IZPITA

ROK ZA PRIJAVO

PRIJAVE

16. 12. 2022

A1 – C2

25. 11. 2022

20. 01. 2023

A1 – C2

30. 12. 2022

24. 02. 2023

A1 – C2

03. 02. 2022

24. 03. 2023

A1 – C2

03. 03. 2022

21. 04. 2023

A1 – C2

31. 03. 2022

DATUM IZPITA:

STOPNJA IZPITA:

ROK ZA PRIJAVO:*

PRIJAVITE
SE:

28. 10. 2022

A1 – C2

7. 10. 2022

18. 11. 2022

A1 – C2

28. 10. 2022

16. 12. 2022

A1 – C2

25. 11. 2022

Cena za zgodnejšo prijavo je nižja.

CENIK IZPITOV

A1

120€

PRIJAVA

A2

145€

PRIJAVA

B1

192€

PRIJAVA

B2

198€

PRIJAVA

C1

230€

PRIJAVA

C2

330€

PRIJAVA

PRIJAVA NA IZPIT

IMATE VPRAŠANJE?

Mag. Katarina Vedernjak je izpraševalka za vse stopnje izpitov ÖSD ter kot vodja jezikovnega centra skrbi za vsebino, organizacijo in izvedbo jezikovnih tečajev.

»V kolikor imate kakršno koli vprašanje v zvezi z opravljanjem izpita ÖSD, bodisi v zvezi s potekom, potrebnim predznanjem, če potrebujete nasvet v zvezi z gradivom za samostojno učenje ali bi se želeli pripraviti na našem jezikovnem centru, me pokličite. Dogovorimo se lahko za brezplačno svetovanje in poiščemo najboljšo rešitev za vas.«

mag. KATARINA VEDERNJAK

Vodja izobraževanja

+386 (0) 31 386 899

katarina.vedernjak@euro-lingua.org

PRIJAVNICA

  *Obvezna polja


  DANE